Lekker koken met rijstolie

Polentafriet
Voorbereidingstijd
2 uur 10 min
Kooktijd
15 min
Totale bereidingstijd
2 uur 25 min
 
Porties: 4
Calorieën: 1 kcal
Schrijver: King rijstolie
Ingrediënten
  • 500 ml. Water
  • 500 ml. Melk
  • 350 gr. Maismeel (Harina Pan)
  • 1 tl. Knoflookpoeder
  • 2 el. Geraspte Pecorino
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • King rijstolie
Instructies
  1. Breng het water en melk in een diepe pan aan de kook. Doe het maismeel in een kom en voeg hier het knoflookpoeder, zout en nootmuskaat aan toe.
  2. Voeg zodra het water en melk kookt de polenta toe en roer dit goed door tot een klontvrij mengsel. Voeg de geraspte Pecorino toe en roer dit goed door en laat het zachtjes voor nog 1 minuut koken.
  3. Bekleed een lage schaal met plasticfolie en schep de polenta hierin. Strijk de bovenkant glad en laat volledig afkoelen. Snijd nadat de polenta is afgekoeld in frieten naar gewenste grootte.
  4. Verwarm een laagje King rijstolie van ongeveer een 1 cm in een koekenpan en bak hierin de Polenta frietjes rondom goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op een keukenrol vel, strooi zout over de frieten en serveer ze met de Mayonaise met citroen.