Lekker koken met rijstolie

Oliebollen
Voorbereidingstijd
1 uur 15 min
Kooktijd
6 min
Totale bereidingstijd
1 uur 21 min
 
Porties: 4
Calorieën: 260 kcal
Schrijver: King rijstolie
Ingrediënten
  • 7 gr. Gedroogde gist
  • 4 el. Lichtbruine basterdsuiker
  • 1 st. ei
  • 500 ml. Halfvolle melk
  • 500 gr. Bloem
  • Zout
  • 2 L. King rijstolie
Instructies
  1. Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even wellen.
  2. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe.
  3. Giet langzaam de melk met gist er bij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix vervolgens het eitje erdoor.
  4. Dek de kom af met een vochtige doek en laat een uur rijzen op een warme plek. Het beslag moet ongeveer 2 keer in volume zijn toegenomen.

  5. Verhit de King Rijstolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in de rijstolie.

  6. Na een paar seconde zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om!

  7. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.