Lekker koken met rijstolie
- 7 gr. Gedroogde gist
- 4 el. Lichtbruine basterdsuiker
- 1 st. ei
- 500 ml. Halfvolle melk
- 500 gr. Bloem
- Zout
- 2 L. King rijstolie
-
Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even wellen.
-
Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe.
-
Giet langzaam de melk met gist er bij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix vervolgens het eitje erdoor.
-
Dek de kom af met een vochtige doek en laat een uur rijzen op een warme plek. Het beslag moet ongeveer 2 keer in volume zijn toegenomen.
-
Verhit de King Rijstolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in de rijstolie.
-
Na een paar seconde zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om!
-
Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.