Ga terug

Wortel cupcakes

Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 55 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Porties 4
Calorieën 10 kcal
Schrijver King rijstolie

Ingrediënten

  • 400 gr. Winterpeen
  • 350 gr. Lichtbruine basterdsuiker
  • 4 st. Eieren
  • 60 gr. Walnoten
  • 1 tl. Gemalen kaneel
  • 175 gr. Kings rijstolie
  • 300 gr. Bloem
  • 2 tl. Bakpoeder

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm.
  2. Schil de winterpeen en rasp deze met een grove rasp.
  3. Voeg de suiker, eieren, de walnoten, de kaneel, King Rijstolie en snuf zout en roer deze door.
  4. Voeg de bloem en het bakpoeder in delen toe en meng deze kort door elkaar tot je geen bloem meer ziet. Meng niet te lang want dan kunnen de cupcakes taai worden.
  5. Verdeel gelijkmatig over de 12 vormpjes zet ze 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn
  6. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm voor deze eruit te halen.